Over Curalia

Curalia logoCuralia werd in 1968 opgericht om het aanvullend pensioen te beheren in het kader van het RIZIV-statuut voor zorgverleners, met als doel de winst onder haar leden te verdelen.
Al snel breidde zij haar dienstverlening uit naar andere fiscaal interessante vormen van pensioenopbouw.
Als levensverzekeringsmaatschappij dient zij aan dezelfde eisen te voldoen als de “grote”, bekende maatschappijen.
Curalia heeft de status van onderlinge verzekeringsvereniging en telt vandaag de dag ruim 20.000 leden van verschillende zorgberoepen: apothekers, artsen, tandartsen, kinesitherapeuten, logopedisten, verpleegkundigen, podologen, …

Op vraag van haar leden breidde Curalia haar dienstverlening uit naar alle overige beroeps- en privéverzekeringen voor zorgverleners: autoverzekering, beroepsaansprakelijkheid, gewaarborgd inkomen, brand, rechtsbijstand en andere, als makelaar. Doordat Curalia een grote groep leden vertegenwoordigt, zijn de tarieven en voorwaarden zeer interessant. Onze verzekeringen zijn stuk voor stuk aangepast aan uw beroep.

Curalia biedt een complete dienstverlening voor pensioenopbouw en verzekeringen aan voor ALLE zorgverleners, ongeacht hun statuut (zelfstandige, bediende, …) of hun werkomgeving (privé praktijk, ziekenhuis, gespecialiseerde instelling, …).

Om het hoofd te kunnen bieden aan veranderingen op de financiële markten, in het economisch klimaat evenals de steeds veranderende regelgeving, biedt Curalia sinds 2015 CuraNova, een innovatief pensioenspaar product aan.
CuraNova combineert veiligheid & garantie, flexibiliteit en rendement.

Curalia stelt als pensioenverzekeraar de bescherming van het erfgoed van haar leden voorop.

Algemene voorwaarden CuraNova